

Pro zpestření naší bedýnkové nabídky, jsme se rozhodli, že obohatíme náš sortiment o kvalitní vína z Moravy. Hledali jsme, ochutnávali a nakonec našli rodinné vinařství rodiny Machových z Uherčic, kde z hroznů z vlastních vinic vyrábí tradičním šetrným způsobem kvalitní, široký sortient odrůdových, přívlastkových vín - bílých, růžových i červených.
Rodina Machových má malé, rodinné vinařství a sadařství obhospodařované tradičním, ručním způsobem na sprašových až jílovitých půdách s částečně břidlicovým podložím na pomezí vinařských podoblastí Mikulovska a Velkopavlovicka, v katastru vinařské obce Uherčice. Viniční tratě jsou ve svažitém terénu (Lofar, Zorachtel a Stará Hora) situovány na jih, jihozápad a pro vybrané odrůdy na jihovýchod. Vinice jsou ošetřovány tradičním, ručním způsobem (s využitím drobné mechanizace), hrozny jsou sbírány ručně a stejným, tradičním způsobem jsou pak zpracovávány. Pro dopravu moštu od lisu do fermentačních nádob využívají šetrný samospád. Mošt tak není zatěžován dopravním čerpadlem, které by mohlo neodkalený mošt chuťově poškodit.
Věříme, že si tato vína oblíbíte tak jako my.
Jirka a Martina

Hibernal 11
moravské, zemské víno bílé, polosuché
Hibernal - nová, moderní odrůda vyšlechtěná křížením Ryslingu Rýnského. Polosuché, bílé víno z pozdního sběru s výrazným sauvignonovým aroma (černý rybíz, bílé brosve, ananas). Vhodné k tvrdým sýrům, mořským rybám, plodům moře. Zrálo v nerezovém sudu, lahvováno září 2011
Cena: 259Kč / 0,75 l

Neuburské 11
moravské, zemské víno bílé, polosladké
Polosladké, hamonické víno, výběru z hroznů s výrazným květinovým aroma (do muškátu) přecházejícím do ovocitých tónů broskví. V dochuti je jemná pikantnost skořicových tónů. Vhodné k smaženým a dušeným rybám, sýrům, dušeným a smaženým bílým masům.
Cena: 249Kč / 0,75 l

Dornfelder 09
moravské, zemské víno červené, suché
Dornfelder - moderní německá odrůda - novošlechtěnec - syté červené víno tmavočervené barvy s fialovými tóny, s výrazným aroma přezrálých třešní a podtónem sušených švestek až do likérových tónů, s jemnými, výzrálými taniny. Vhodné k červeným dušeným, pečeným i grilovaným masům a zrajícím sýrům. Zrálo v dubovém sudu. Lahvováno duben 2012.