Trocha inspirace, jak naši bedýnku zužitkovat.
Na tvorbě této stránky stále pracujeme.
Pokud se chcete s námi podělit o své oblíbené recepty, napište nám je a my je rádi na této stránce zveřejníme.

Zapečená cuketa s nivou
Malé cuketky podélně rozřízneme (větší můžeme nakrájet na silnější kolečka), osolíme a vložíme do olejem vymaštěného pekáčku. Posypeme nastrouhanou Nivou nebo jiným plísňovým sýrem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby zapéct.
Ideální přílohou jsou opečené brambory, které můžeme připravit přímo v pekáčku s cuketami.

Salát z fazolkových lusků
Nakrájené fazolové lusky lehce povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali bobkový list, kuličky pepře a nového koření.
Povařené lusky vyjmeme, necháme okapat a v misce smícháme s jemně nakrájenou cibulkou. Přidáme podle chuti utřený česnek, zakápneme olejem a dochutíme octem (např. balsamikovým).
Pro zpestření můžeme do salátu přidat rajčata, papriky a podobně. Nám nejvíce chutná s naloženými sušenými rajčaty.

Smetanové kedlubny
Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme. V kastrolu na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou.
Až kedlubny změknou, zahustíme světlou jíškou, dochutíme pepřem a zalijeme smetanou. Ještě krátce povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami.