Masáže Martina originální dárkové poukazy

Trocha inspirace, jak naši bedýnku zužitkovat.

Na tvorbě této stránky stále pracujeme.

Pokud se chcete s námi podělit o své oblíbené recepty, napište nám je a my je rádi na této stránce zveřejníme.

zapečená cuketa

Zapečená cuketa s nivou

Malé cuketky podélně rozřízneme (větší můžeme nakrájet na silnější kolečka), osolíme a vložíme do olejem vymaštěného pekáčku. Posypeme nastrouhanou Nivou nebo jiným plísňovým sýrem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby zapéct.

Ideální přílohou jsou opečené brambory, které můžeme připravit přímo v pekáčku s cuketami.

fazolkový salát

Salát z fazolkových lusků

Nakrájené fazolové lusky lehce povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali bobkový list, kuličky pepře a nového koření.

Povařené lusky vyjmeme, necháme okapat a v misce smícháme s jemně nakrájenou cibulkou. Přidáme podle chuti utřený česnek, zakápneme olejem a dochutíme octem (např. balsamikovým).

Pro zpestření můžeme do salátu přidat rajčata, papriky a podobně. Nám nejvíce chutná s naloženými sušenými rajčaty.

smetanové kedlubny

Smetanové kedlubny

Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme. V kastrolu na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou.

Až kedlubny změknou, zahustíme světlou jíškou, dochutíme pepřem a zalijeme smetanou. Ještě krátce povaříme.

Podáváme s vařenými bramborami.